Algemene voorwaarden

I. Algemene garantievoorwaarden van BJORN ERKENS AUTOMOBIELEN.

Geldigheid van de garantie

0. Onderhavig garantiepolis is van toepassing op voertuigen waarbij op het koopcontract uitdrukkelijke vermeld staat dat garantie van toepassing is en na ondertekening van deze garantie voorwaarden.

0.1 Verzekerd zijn in de garantiepolis genoemde in Nederland te naamgestelde voertuigen gedurende 3 / 6 dan wel 12 maanden vanaf de eerste dag van de tenaamstelling.

0.2 De termijn welke genoemde garantie van toepassing is de termijn welke genoemd is in het door verkoper en koper ondertekende koopcontract.

1. Garantievoorwaarden

De Bjorn Erkens Automobielen-garantie is als volgt te gebruiken:

Bjorn Erkens Automobielen behoudt zich het recht voor, voertuigen die niet overeenstemmen met de criteria van Bjorn Erkens Automobielen, uit te sluiten. Bjorn Erkens Automobielen dekt de garantiekosten tot een maximumbedrag van EUR 2.580 per gebeurtenis, alle kosten inbegrepen. Op dit bedrag worden de kosten van het overeenkomstige eigen risico, zijnde 10% exl.btw met een minimum van EUR 150 exl.btw in mindering gebracht. Iedere overschrijding van deze limiet komt alleen en volledig voor rekening van de voertuighouder. Bjorn Erkens Automobielen dekt de reparatiekosten en eventueel de kosten van onderdelen en arbeidsloon na verkregen akkoord. Bjorn Erkens Automobielen behoudt zich het recht voor om een meerwaardeaftrek toe te passen bij vervanging (nieuw en voor oud) en een aflossings-aftrek toe te passen bij elektronische delen. Verder behoudt Bjorn Erkens Automobielen zich het recht voor om ruildelen of gelijkwaardige gebruikte onderdelen te gebruiken indien deze beschikbaar zijn. De uitbetaling van de garantiekosten wordt alleen betaald op basis van de originele factuur.

2. Gedekte componenten en onderdelen

Motor
zuigers, cilinderbussen, zuigerpen, zuigerveren, klepstoter, krukas, krukastandwiel, aandrijftandwiel, oliepomp, aandrijftandwiel, cilinderkoppakking, cilinderblok, nokkenas, stoterstang, kleptuimelaar, nokkenastandwiel, inlaatspruitstuk, uitlaatspruitstuk, cilinderkop, klep, klepgeleider, carburateur, klepdeksel, oliekoeler, carterpan, oliedrukschakelaar, luchtmassasensor, luchtmassameter, klopsensor, stationair toerental regelmotor.

Uitgesloten
pakking voor inlaatspruitstuk, pakking voor uitlaatspruitstuk.

Turbo
turbo, kompressor, intercooler, schade gedekt tot max. 100.000 km.

4x4
verdeelbak, viscokoppeling, sperdifferentieel.

Mechanische versnellingsbak
Alle bijbehorende onderdelen, inkl. ritsel, schakelvork, schuifmof, aandrijfas, hoofdas.

Uitgesloten
versellingsbakhuis, synchromeshringen.

Automatische transmissie
Alle bijbehorende onderdelen, inkl. assen, planetaire set, schijven, banden, kleppen, oliepomp, regelaar, veiligheidsklep, schade gedekt tot max. 140.000 km.

Brandstofsysteem
brandstofpomp, inspuitpomp, brandstofdrukregelaar.

Aangedreven as
Alle bijbehorende, gesmeerde onderdelen, inkl. differentieel, ritsel, wiellager.

Uitgesloten
sperdifferentieel.

Aandrijfassen
Alle onder de rubrieken "mechanische versnellingsbak" en "automatische transmissie" genoemde onderdelen, inkl. cardanas, cardanaslager, aandrijfas, elektronische stuuraparatuur.

Besturing
stuurpomp, mechanische besturing, stuurbekrachtiging.

Remsysteem
rembekrachtiger, hoofdremcilinder, vacuümpomp, remkrachtregelaar, remkrachtbegrenzer, ABS, ABS stuurunit.

Uitgesloten
ABS sensoren.

Ophanging
onderste en bovenste draagarm, afstelringen ophangarm, assen en ophangingen, fusseepen en ringen, stuurstang, spoorstang.

Uitgesloten
kogelkoppeling, Silentblock.

Elektrisch systeem
dynamo, startmotor, ruitenwissermotor, schuifdakmotor, centrale vergrendelingsmotor van de portieren, Bobine, motormanagementsysteem.

Koelsysteem
waterpomp, radiateur, thermostaat, aanjagermotor verwarming, viscokoppeling van fan, verwarmingsradiateur.

Klimaatregeling
Kompressor, verdamper, condensator.

3. Uitsluitingen

Door Bjorn Erkens Automobielen zijn niet gedekt alle schades of pechgevallen aan het voertuig die te zijn ontstaan op basis van of voortvloeien uit:

Van deze garantie zijn tevens uitgesloten alle componenten en onderdelen, waarvan de slijtage samenhangt met de gebruiksfrequentie en de gereden kilometers. D.w.z.: banden, schokbrekers, remvoering, remschijven, remtrommels, koppelingsschijf, accu, gloeilampen, kruiskoppelingen, alsook onderdelen van de carrosserie, inclusief hardtop, kap, spoilers, bumpers, ramen, voorruit, koplampen, koplampglazen, ruitenwisser, spiegels, en wielen of wieldeksels. Ook uitgesloten zijn alle tot het interieur behorende delen als stoelen, banken en stoel- of banktoebehoren, stoel- of bankbekleding, stoelverwarming, alarmsysteem, veiligheidsgordel, voor- en zijarbags en in- en uitschakeling, Audiosysteem (radio, cassette- en cd-speler), cd-wisselaar, televisie, satalietvolgsysteem, luidsprekers, versterker, Antenne. Niet gedekt zijn eveneens alle vloeistoffen als pakkingen, afdekdop, slangen, aan- en afvoerleidingen, metalen of kunstof leidingen, elektrische bedrading, afstelring, isolatierubber In het algemeen zijn alle fout- en testanalyses uitgesloten. Bjorn Erkens Automobielen behoudt zich het recht voor, iedere garantiedekking af te wijzen, indien het betreffende voertuig niet door een erkend garagebedrijf conform de voorschriften van de fabrikant onderhouden wordt. Het service- of onderhoudsboekje is hierbij maatgevend. Indien er garantievergoeding wordt geclaimd, is het altijd noodzakelijk het serviceboekje te (laten) tonen. De garantie is niet overdraagbaar. Bjorn Erkens Automobielen behoudt zich het recht voor, iedere garantiedekking af te wijzen, indien het betreffende voertuig niet door een erkend garagebedrijf conform de voorschriften van de fabrikant onderhouden wordt. Het service- of onderhoudsboekje is hierbij maatgevend. Indien er garantievergoeding wordt geclaimd, is het altijd noodzakelijk het serviceboekje te (laten) tonen. De garantie is niet overdraagbaar.

4. Ongeldigheid van de garantie

Indien de garantiesnemer niet aan zijn betalings-verplichting heeft voldaan aan Bjorn Erkens Automobielen, krijgt hij hiervan na 7 dagen schriftelijk bericht en wordt gevorderd binnen 7 dagen aan zijn betalingsverplichting te voldoen. Blijft deze aanmaning zonder gevolg, dan wordt de garantie na afloop van de gestelde betalingstermijn ongeldig. Ook een latere betaling, zonder voorafgaande toestemming van Bjorn Erkens Automobielen garandeert niet dat de garantie weer wordt hervat.

Verder is de garantie ongeldig:

5. Handelwijze in geval van schade

Een geval van schade dient onverwijld, in ieder geval voordat met de reparatie aan de, door de garantie gedekte componenten of onderdelen wordt begonnen, bij Bjorn Erkens Automobielen te worden gemeld. Deze controleert de dekking en geeft indien Bjorn Erkens Automobielen de garantie goedkeurt een toestemming af. De ingreep of de reparatie moet worden uitgevoerd door Bjorn Erkens Automobielen, een gemachtigde, of een dealer van het betreffende merk van het voertuig na goedkeuring van Bjorn Erkens Automobielen. Bjorn Erkens Automobielen behoudt zich het recht voor, om een onafhankelijke expert van haar keuze, het voertuig te laten onderzoeken. Het betreffende rapport met betrekking tot oorzaak en aanleiding van het pechgeval, alsook de vaststelling en hoogte van de schade is bindend. Verder behoudt Bjorn Erkens Automobielen zich het recht voor, de reparatie door een door haar aan te wijzen garage uit te laten voeren. Alle onderdelen die zijn vervangen, moeten minstens 2 maanden na afgifte van toestemming beschikbaar blijven voor Bjorn Erkens Automobielen. Bovendien moet, op wens van Bjorn Erkens Automobielen een gedetailleerd bewijsstuk van alle defecte onderdelen, die gerepareerd werden, ter hand worden gesteld. Iedere ingreep of reparatie die zonder voorafgaande schriftelijk akkoord van Bjorn Erkens Automobielen wordt uitgevoerd, wordt niet geaccepteerd of vergoed.

6. Diverse voorschriften en verplichtingen